Nagyon magos granola

Na jó. Igazából müzliszeletnek indult, bevallom. Van, hogy nem úgy sül ki a dolog, ahogy elterveztem, de akkor út közben módosítok kicsit – ebben az esetben például lett egy jó kis granolám. :]

Hozzávalók a granolához

▪1 csésze nagyszemű zabpehely

▪fél csésze hántolt sótlan tökmag

▪fél csésze hántolt sótlan napraforgómag

▪1/3 csésze szezámmag

▪3 ek chia mag

▪1 csipet só

▪1 ek növényi olaj

▪3 ek méz

▪2 tk mogyoróvaj

▪1 tk vaníliaaroma

Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk. Addig sütjük 160-180 fokon, amíg elkezd szép, aranybarna színt kapni, majd átforgatjuk a szemeket, hogy egyenletesen barnuljanak. Figyeljünk rá, nehogy megégjenek!

Ha kész, várjuk meg míg kihűl, majd egy jól záródó dobozban tároljuk.

Joghurtba, tejbe, vagy csak magában is nagyon finom ropogtatnivaló. :]

[lesd meg facebookon is]

Címkék:
Tovább a blogra »