Kaktuszfügés zabos pohárkrém

Igen. Kaktuszfüge. Vicces gyümölcs, de nem árt vigyázni vele, ugyanis a nevéből adódóan ez bizony egy kaktusz gyümölcse, és vannak mini tüskéi is! Ha felvágjuk, akkor juthatunk a kicsit savanykás ízű gyümölcshúshoz.

A mai zabreggeli alapanyagai a következők [1 pohárhoz]

▪70 g nagyszemű zabpehely

▪1 dl tej

▪90 g görög joghurt

▪1 tk cukrozatlan kakaópor

▪1 mk méz

▪fél kaktuszfüge

▪a tetejére chia mag, banán, durvára vágott étcsoki és sótlan mogyoró

A pohárba öntjük a zabpelyhet és a tejet, a joghurtot elkeverjük a kakaóval és a mézzel, majd kicsit félretesszük, ugyanis most jön a munkás rész: a félbevágott kaktuszfüge belsejét egy kanállal kikaparjuk, és egy kisebb lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy gyümölcspépet kapjunk. Ezt a pépet ráhalmozzuk a tejes zabpehelyre, szórunk rá egy kis sótlan mogyorót, majd rákanalazzuk a joghurtot is.

A tetejét tetszés szerint díszítjük, majd hűtőbe téve pihentetjük pár órát – de legjobb, ha egy egész éjszakát.

Jó étvágyat! :]

 

[lesd meg facebookon is]

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »