Rumos kávéban ázott aszalt szilvás golyók

Mivel itt az ősz, szilva szezon, meg ilyenek, eszembe jutott, hogy ki kéne próbálni aszalt szilvával is az energiagolyós történetet. Az elkészítése nagyon könnyű, mondom is a hozzávalókat:

▪kb. 15 dkg sótlan mogyoró

▪10 dkg aszalt szilva

▪1 dl kávé

▪1 ek rum

▪fahéj

▪a hempergetéshez puffasztott amaránt

Az aszalt szilvát kb. fél órára rumos kávéba áztatjuk, majd leöntjük róla a folyadék többségét, majd egy botmixer segítségével pürésítjük és hozzákeverjük az előzetesen ledarált mogyorót. Ha szükséges, még öntünk hozzá kávét vagy vizet. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, majd a masszából kis golyókat formázunk, és meghempergetjük puffasztott amarántban. [Ha szeretnénk még gyorsabban elkészíteni, a botmixer helyett használhatunk késes robotgépet is.]

Jó étvágyat! :]

[lesd meg facebookon is]

Címkék:
Tovább a blogra »