Gyömbéres amarántos keksz aszalt vörösáfonyával

Skacok. Ez aztán a bűn nélküli bűnbeesés. Hát nincs benne cukor! Na jó.. van.. az aszalt áfonyában. Meg az almában. (Meg abban a kevés juharszirupban is, amit belecsempésztem – de ezen kívül nincs! 😀 ) Mondom mi kell hozzá:

▪80 g zabpehelyliszt

▪30 g puffasztott amaránt

▪1 tojás

▪1 alma [én goldent használtam] lereszelve

▪30 g aszalt vörösáfonya

▪1 tk sütőpor

▪1 csipet só

▪1 tk gyömbérpor

▪1 tk juharszirup

▪fahéj

Az összes hozzávalót összekeverjük egy arra alkalmas tálkában, majd egy evőkanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk [ebből az adagból nekem 7 db kekszi lett]. A halmokat egy vizezett kanál hátuljával kicsit szétlapogatjuk, majd 180 fokon 15-18 percig sütjük – amíg meg nem pirul kicsit.

Ha tetszett a recept, less meg facebookon is! :]

Címkék:
Tovább a blogra »