A fenti zabkása elkészítése előtt körbenéztem a konyhában, és látva, hogy ott árválkodik egy banán és egy körte, gondoltam legyen ők a mai reggeli alkotóelemei!
Ami még kell:
▪40 g zabpehely
▪1,5 dl víz
▪5 g csokis-fahéjas fehérje [elhagyható, kicserélhetjük cukrozatlan kakaóra is]
▪sótlan mogyoró durvára vágva
▪1-2 tk juharszirup
▪1 banán
▪1 körte
▪puffasztott amaránt
▪étcsoki
A zabpelyhet picit megpirítjuk – de figyeljünk oda rá, mert hamar megég – majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a fehérjét, vagy a kakaót, a juharszirupot, majd a durvára vágott mogyit, és a banán felét is, amelyet előzetesen egy villával összetörtünk.
Amíg rotyog alacsony lángon, néha kevergessük meg, és közben szeljük fel a banán másik felét, valamint a körtét is tetszés szerint. Ha elérte a számunkra legmegfelelőbb állagot, öntsük ki egy tálkába, és a tetejére halmozzuk a gyümölcsöket, szórjuk meg puffasztott amaránttal, valamin durvára vágott étcsokival, majd még melegen – vagy ha úgy jobban tetszik, lakmározzuk be! :]
Ha tetszett a recept, less meg facebookon is! :]