Csokis körtés zabkása juharsziruppal

A fenti zabkása elkészítése előtt körbenéztem a konyhában, és látva, hogy ott árválkodik egy banán és egy körte, gondoltam legyen ők a mai reggeli alkotóelemei!

Ami még kell:

▪40 g zabpehely

▪1,5 dl víz

▪5 g csokis-fahéjas fehérje [elhagyható, kicserélhetjük cukrozatlan kakaóra is]

▪sótlan mogyoró durvára vágva

▪1-2 tk juharszirup

▪1 banán

▪1 körte

▪puffasztott amaránt

▪étcsoki

A zabpelyhet picit megpirítjuk – de figyeljünk oda rá, mert hamar megég – majd felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a fehérjét, vagy a kakaót, a juharszirupot, majd a durvára vágott mogyit, és a banán felét is, amelyet előzetesen egy villával összetörtünk.

Amíg rotyog alacsony lángon, néha kevergessük meg, és közben szeljük fel a banán másik felét, valamint a körtét is tetszés szerint. Ha elérte a számunkra legmegfelelőbb állagot, öntsük ki egy tálkába, és a tetejére halmozzuk a gyümölcsöket, szórjuk meg puffasztott amaránttal, valamin durvára vágott étcsokival, majd még melegen – vagy ha úgy jobban tetszik, lakmározzuk be! :]

Ha tetszett a recept, less meg facebookon is! :]

Címkék: ,
Tovább a blogra »