Linzermánia

 

Linzer-linzer-linzer! Ha van aprósütemény, amiért odavagyok, na akkor ez AZ! Ráadásul ebben a verzióban a fehér lisztet lecseréltem zabpehelylisztre, az élvezeti értékéből azonban cseppet sem veszített. Omlós, puha, ellenállhatatlan.

Hozzávalók [kb. 12 darabhoz]

▪ 80 g  puha vaj

▪ 120 g zabpehelyliszt

▪ 30 g porcukor

▪ 1 csomag vaníliás cukor

▪ 1 tk vanília aroma

▪ fél citrom reszelt héja

▪ 1 csipet só

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy könnyebben formázható legyen. A hűtőből kivéve kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, majd egy kör alakú formával (nekem 4 cm átmérőjű volt) köröket szúrunk belőle. A körös egyik felének a közepét egy kisebb körrel kilyukasztjuk, majd kb. 8 -10 percig sütjük 160-180 fokon – figyeljünk rá, mert könnyen megégnek.

Ha megsültek, a teljes karikákat megkenjük lekvárral – én eperlekvárt használtam – majd összeragasztjuk a lyukas felükkel.

Fémdobozban tárolva sokáig eláll – bár nem lesz szükség a tartósságára, ugyanis hamar elfogy! 😛

 

Címkék:
Tovább a blogra »