Törökmogyorós fahéjas keksz

Mindjárt december eleje, most már nem olyan ciki ha karácsony illatú sütiket gyárt az ember, ugye? 😀 

Ezek a törökmogyorós finomságok úgy ropognak ahogyan azt egy keksznek kell.. NAGYON!

Hozzávalók

▪ 50 g zabpehelyliszt

▪ 90 g porcukor

▪ 100 g törömogyoró

▪ 100 g sótlan földimogyoró

▪ 2 tojás fehérje

▪ 1,5 tk őrölt fahéj

▪ 1 csipet só

▪ 1 tk vaníliaaroma

A tojások fehérjét felverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a sót, a ledarált mogyorókat,  a lisztet és a fahéjat is. Legalább 2 órára – de még jobb, ha egy egész éjszakára – hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és addig sütjük, amig picit megkeményednek – nem kell túlzottan, mert ahogy hűl majd tovább szilárdul. 

Istenien ropogós, brutál mogyorós keksz lesz belőle – nekem 50 db jött ki. Zárható dobozban sokáig eláll(na ha hagynánk). 

Címkék:
Tovább a blogra »