Gesztenyés pohárkrém

Ez a gesztenyés pohárkrém egy eléggé megúszós recept, ugyanis nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, de még nagy felfordulás sem lesz utána a konyhában. Valójában csak meg kell venni a hozzávalókat, rétegezni, és befalni! :]

Hozzávalók

▪ 25 dkg gesztenyemassza

▪ 2 dl habtejszín

▪ 1 csomag vaníliás pudingpor

▪ 1-2 ek porcukor

▪ 2,5 dl tej

▪ vaníliás cukor

▪ magozott meggy

▪ rum

▪ vajas keksz [Leibniz]

A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukrokkal, majd kihűtjük. Amíg hűl, kemény habbá verjük a habtejszínt, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és egy kis rummal ízesítjük.

A kekszet [ízlés szerinti mennyiség] egy zacskóba tesszük, és apróra törjük – mondjuk egy húsklopfolóval.

A gesztenyemasszát lereszeljük, és elkezdjük a rétegezést!

A pohár aljába halmozunk egy kis krémet, majd rá kekszet szórunk, aztán jöhet a meggy, majd a gesztenyemassza.

A következő újból a krém, majd a tetejét meggyel és/vagy kekszmorzsával díszítjük.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »