Olyan kis szépen sorakoznak ezek a muffinok. :] Tudom, sokan nem szeretik, mert, hogy száraz, meg nem elég puha, könnyen kiszikkad, “fojtós”, stb, stb.. na de ezek! Ezek bizony nem azok, főleg mivel a közepükbe is vanília pudingot rejtettem. :]
Hozzávalók a tésztához
▪ 3 tojás
▪ 2 dl cukor
▪ 1 dl tej
▪ 1 dl olaj
▪ 2,5 dl kókuszreszelék
▪ 1,5 dl liszt
▪ fél citrom reszelt héja
▪ 1 csomag sütőpor
▪ csipet só
Hozzávalók a töltelékhez
▪ 3,5 dl tej
▪ 1 csomag vaniliás pudingpor
▪ 2-3 ek cukor
▪ 1 csomag vaniliás cukor
▪ 50 g kókuszreszelék
A tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a citrom héját, a kókuszreszeléket, a sót, és a sütőporral elkevert lisztet.
A töltelékhez a pudingport a tejben csomómentesre elkeverjük, majd elkezdjük folyamatos kevergetés mellett főzni. Mikor már kezd sűrűsödni, belerakjuk a cukrokat, és simára keverjük majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Egy muffinsütő formát kibélelünk kis papírkosarakkal, majd a forma 1/3-áig megtöltjük a tésztával. Kanalazunk rá a krémből ízlés szerint [mondjuk 1-2 teáskanálnyit], majd lezárjuk a krémet a tészta 2/3-ával.
Arra ügyeljünk, hogy a papírkosár ne legyen csurig a tésztával, mert akkor ki fog folyni, miközben sül!
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. :]
Ha megsültek, akkor a maradék krémet egy zsákba [vagy jobb híján egy kilyukasztott sarkú nejlonzacsiba töltjük] és szépen rányomjuk a muffinok tetejére. Én megszórtam még dekorcukorral is, de akár mehet rá kókuszreszelék, vagy reszelt csoki is.
Ebből a mennyiségből 24 formás muffinunk lesz – nyilván függ a muffinok méretétől is. :]