Melengető krumplikrémleves pirított sonkával és tökmaggal szórva

Igazi téli leves ez, amelynek krémességéhez nagyon jó társítás a ropogósra pirult tökmag és a sonka. Érdemes elkészíteni, ebédre vagy vacsorára is jól fog esni. :]

 

Hozzávalók

▪1 db vöröshagyma

▪2 db újhagyma

2 gerezd fokhagyma

▪1 db sárgarépa

▪25 dkg krumpli

▪majoranna, 1 db babérlevél, kakukkfű, só, bors

▪0,5 l alaplé

▪citrom

▪4 szelet feketeerdei sonka

▪petrezselyem

▪tökmag

 

Egy lábasban olivaolajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott újhagymát, valamint ha üvegesre párolódott, mehet bele az apróra szelt fokhagyma és a lereszelt sárgarépa is.

Hozzáadjuk a majorannát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ezt követően jöhet rá a kockákra vágott krumpli, só, bors, és alaplével [ha nincs alaplevünk, akkor dobjunk a vízbe egy negyed húsleveskockát] felöntve, fedő alatt puhára főzzük.

Ha minden megfőtt, kivesszük a babérlevelet, és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest – ha szükséges adunk még hozzá alaplevet, vagy vizet, valamint egy kis citromlevet is facsarunk hozzá.

Tálaláshoz a feketeerdei sonkát csíkokra vágjuk, elkezdjük lepirítani, mellédobálunk egy marék tökmagot, valamint apróra vágott petrezselymet. Ezzel a feltéttel díszítjük a levesünket.

Jó étvágyat! :]

Címkék:
Tovább a blogra »