Tiramisu golyó

Vendégsereg érkezése volt várható, ezért kerestem egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető receptet a svédasztal-stílusú vacsorához, olyat, aminek az elfogyasztásához nem kell tányért és villát ragadnunk, hiszen kis golyócskákról van szó: így esett a választásom a tiramisu golyókra.

Mivel sok vendéget vártunk, nagyobb adaggal készítettem, a megadott mennyiségből kb. 50 darab diónyi nagyságú golyó jön ki.

Hozzávalók

▪35 dkg babapiskóta

▪35 dkg darált háztartási keksz

▪50 dkg mascarpone

▪3 csomag vaníliás cukor

▪4 ek porcukor

▪kávé

▪whiskey

▪rumaroma

▪a hempergetéshez cukrozatlan kakaó + porcukor + őrölt kávé

 

A babapiskótát konyhai aprítógépben ledaráljuk, majd egy nagy tálban összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Egynemű masszát kell kapnunk, ízlés szerint adagoljunk hozzá kávét, whiskey-t, rumaromát, valamint még ha valakinek nem elég édes, mehet bele porcukor is. 

Egy külön tálkában összekeverünk kakaót, porcukrot, valamint őrölt kávét, és ebbe forgatjuk bele a masszából nyert diónyi nagyságú golyóinkat.

Ha elkészült szépen rárakosgatjuk egy tányérra, vagy akár dobozba is tehetjük. Hűtőben akár 1 hétig is eláll, a legjobb másnap, addigra szuperül összeérnek az ízek! 

Címkék:
Tovább a blogra »