Vendégsereg érkezése volt várható, ezért kerestem egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető receptet a svédasztal-stílusú vacsorához, olyat, aminek az elfogyasztásához nem kell tányért és villát ragadnunk, hiszen kis golyócskákról van szó: így esett a választásom a tiramisu golyókra.
Mivel sok vendéget vártunk, nagyobb adaggal készítettem, a megadott mennyiségből kb. 50 darab diónyi nagyságú golyó jön ki.
Hozzávalók
▪35 dkg babapiskóta
▪35 dkg darált háztartási keksz
▪50 dkg mascarpone
▪3 csomag vaníliás cukor
▪4 ek porcukor
▪kávé
▪whiskey
▪rumaroma
▪a hempergetéshez cukrozatlan kakaó + porcukor + őrölt kávé
A babapiskótát konyhai aprítógépben ledaráljuk, majd egy nagy tálban összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Egynemű masszát kell kapnunk, ízlés szerint adagoljunk hozzá kávét, whiskey-t, rumaromát, valamint még ha valakinek nem elég édes, mehet bele porcukor is.
Egy külön tálkában összekeverünk kakaót, porcukrot, valamint őrölt kávét, és ebbe forgatjuk bele a masszából nyert diónyi nagyságú golyóinkat.
Ha elkészült szépen rárakosgatjuk egy tányérra, vagy akár dobozba is tehetjük. Hűtőben akár 1 hétig is eláll, a legjobb másnap, addigra szuperül összeérnek az ízek!