Aszalt fügés-kókuszos zabkása

Régen volt már zabkásás bejegyzés, így hát benéztem a szekrénybe, hogy milyen ízben is alkothatnék ma, és megláttam az egyik polcon lapuló aszalt fügét. Hozzápasszintottam egy kis kókuszreszeléket, sótlan mogyit és darált diót, és voilà! 

Hozzávalók

▪40 g nagyszemű zabpehely

▪2 tk kókuszreszelék

▪2 tk darált dió

▪sótlan mogyoró

▪aszalt füge

▪kb. 175 ml víz [ennek a fele lehet tej is]

A zabpelyhet főzés egy kicsit megpirítottam a kókuszreszelékkel és a mogyoróval együtt, majd felöntöttem a vízzel [vagy víz+tejjel], majd hozzákevertem a darált diót és az apróra vágott aszalt fügét. Kevergetve lassú tűzön addig főztem, amíg egy kicsit magába szívta a zabpehely a folyadékot. Tetszés szerint akár melegen, akár hidegen fogyasszuk. :] 

Címkék: ,
Tovább a blogra »