Túrógombóc diós fahéjas bundában

Még sosem készítettem ezelőtt túrógombócot, sőt, sokáig nem is rajongtam a túró iránt, azonban az utóbbi években rá kellett döbbennem, hogy a túró finom.. 😀

Átnéztem jó pár receptet, majd végül összeollóztam párat, így született meg az én zabpehelylisztes túrógombóc receptem!

Alapból a legtöbben porcukorral kikevert tejföllel tálalják, de én most anyukám eperlekvárjával kísértem le. :]

Hozzávalók

▪250 g túró

▪2 kisebb tojás

▪40 g cukor

▪1 csomag vaníliás cukor

▪70 g zabliszt

▪vaníliaaroma

▪citromlé

▪só

A forgatáshoz

▪darált dió

▪fahéj

▪ízlés szerint porcukor

A tojásokat különválasztottam, a fehérjéket egy kevés sóval kemény habbá vertem.

A tojások sárgáját kikevertem a cukrokkal, hozzáadtam ízlés szerint citromlevet, valamint mehet bele a citrom reszelt héja is, majd a vaníliaaromát, a túrót, végül pedig a zablisztet. Ezt követően óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjét, és kb. fél órára hűtőbe tettem. Ez idő alatt felforraltam egy nagyobb lábosban vizet, és vizes kézzel golyókat formáltam a túrós masszából. Ha nagyon szétfolyna, akkor lehet még hozzáadogatni lisztet – de a trükk az, hogy gyorsan kell dolgozni, és vízbe dobni a golyókat, valamint én minden golyó előtt újra bevizeztem a kezem.

Megvártam amíg feljönnek a víz tetejére, majd utána még 1-2 percig hagytam, hogy főjjenek, majd egyből meg is forgattam őket az előre elkészített fahéjas dióba.

Tetszés szerint ehetjük tejföllel, porcukros tejföllel, lekvárral, csokiszósszal, vagy akár csak magában. :]

Címkék:
Tovább a blogra »