Túrórudi torta

Aki szereti a túrórudit, annak kötelező elkészíteni ezt a sütés nélküli finomságot, itt ugyanis tortában kapjuk vissza a finom édességet. :]

Hamar elkészíthető, nem kell bekapcsolnunk hozzá a sütőt sem, és azok is egészen nyugodtan nekiállhatnak, akik amúgy nem gondolják magukról, hogy nagy cukrásztudománnyal áldotta volna meg őket az ég. Mondhatni… elronthatatlan! 

Hozzávalók az alaphoz

▪250 g darált keksz

▪120 g vaj

▪3 ek cukor

▪150 ml tej

▪2 ek cukrozatlan kakaópor [legalább 20-22%-os kakaóvaj tartalommal]

▪1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a krémhez

▪5,5 dl tej

▪6 púpozott ek búzadara

▪250 g túró

▪1 citrom héja [kezeletlen héjú]

▪3-4 ek cukor [ízlés szerint]

A tortaalap hozzávalóit összekeverjük a tálban, majd egy sütőpapírból pont akkora kört vágunk ki, amekkora a kapcsos tortaformánk alja, és beleegyengetjük az elkészült masszát.

A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a cukrot is, majd kihűtjük. Ezt követően a  túrót gépi robotgéppel belekeverjük a tejbegrízbe és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, és a tésztára simítjuk.

Lehetőség szerint egy éjszakát hűtőben pihentetjük, másnap szeleteljük. :]

Címkék: ,
Tovább a blogra »