Olyan sok zabkását, és pohárkrémet csináltam már, most egy kicsit másfajta textúrára vágytam, és ropogóssá varázsoltam a zabpelyheket, ami így aztán tejjel vagy joghurttal elkeverve [vagy akár önmagában is] szuper cukor-, liszt-, és tartósítószermentes reggeli lehet!
Édesítésnek csak almát és némi aszalt gyümölcsöt használtam, így az elfogyasztott mennyiséggel sem kell igazán törődnünk.. 😀
Hozzávalók
▪150 g zabpehely
▪150 g alma [reszelt mennyiség]
▪25 g dió
▪25 g mandula
▪25 g szezámmag
▪25 g mazsola
▪25 g aszalt szilva
▪1 tk őrölt fahéj
▪4 ek kókuszolaj
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és lemérünk belőle 150 grammnyi mennyiséget. A zabpelyhet lepirítjuk egy száraz serpenyőben, majd az almához öntjük. A dióval, a mandulával és a szezámmaggal ugyan így járunk el, és azt is egy tálba öntjük. A mazsolát és az aszalt szilvát apróbb darabokra vágjuk, majd kb. egy teáskanálnyi fahéj kíséretében a keverékhez adjuk. Alaposan összeforgatjuk, majd nyakon öntjük az egészet kókuszolajjal. Ha megvan, akkor egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elterítjük rajta a granolánkat. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg elkezdjük érezni az isteni almás-fahéjas illatot. Ha már ropogós, akkor vegyük ki a sütőből, át is forgathatjuk időnként, hogy mindenhol szépen megpiruljanak a szemek, arra azért vigyázzunk, nehogy megégjen. :]
Fémdobozban hetekig eláll, de valószínűleg előbb kell majd újrasütni, mintsem megromoljon!