Sült banános zabreggeli aszalt vörösáfonyával

Volt a hűtőmben görög joghurt, némi túró, és egy banán is türelmesen várt a sorsára. Arra gondoltam, hogy összeengedem őket, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Nos. .. jó döntésnek bizonyult, főleg a grillezett banán.. óó hát egészen új értelmet nyert így. :]

Laktató, egészséges és finom. Szerintem napindításhoz nem is kell ennél több!

Hozzávalók

▪40 g zabpehely

▪kb. 1 dl tej + még egy kicsi a joghurtos krémhez

▪45 g görög joghurt

▪60 g zsírszegény túró

▪1 tk cukrozatlan kakaópor

▪1 tk juharszirup

▪fél banán

▪pár szem aszalt vörösáfonya

▪pirított szeletelt mandula

▪pár szem egész mandula

A zabpelyhet egy pohár aljába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. Ha úgy látjuk, hogy nagyon hamar magába szívja, akkor még önthetünk rá! A joghurtot kikeverjük a túróval, a kakaóval, a juharsziruppal, valamint ha nem elég lágy, öntsük fel egy kis tejjel.

Pár szem egész mandulát vágjunk durvára, és szórjuk rá a zabpelyhes tejes alapra, majd ezután rákanalazhatjuk a joghurtos krémünket. 

A banánt hosszában elszeljük – négy szelet az ideális, ha annál vékonyabb, szét fog esni -, majd egy felhevített vajjal kikent serpenyőbe hirtelen meggrillezzük mindkét oldalát. Ha elkészült, óvatosan kiemeljük, és a krém tetejére tesszük, majd megszórjuk durvára vágott pirított szeletelt mandulával és aszalt vörösáfonyával.

Egy éjszakát alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, másnap reggelre szuperül összeérnek majd az ízek. ❤

Címkék: , ,
Tovább a blogra »