Görög joghurtos zabreggeli bogyós gyümölccsel

Március. A még megmaradt hófoltok és a szakadó eső között azért néha-néha már kidugja a fejét a nap, szóval aggodalomra semmi ok, jönni fog a tavasz. Addig is, hogy megkönnyítsük a várakozást, feldobhatjuk a napunkat és a hangulatunkat is ezzel a bogyós gyümis zabreggelivel. :]

 

Hozzávalók

▪40 g zabpehely

▪kb. 1 dl tej + még egy kicsi a joghurtos krémhez

▪45 g görög joghurt

▪60 g [zsírszegény] túró

▪2 tk agave szirup

▪kókuszchips

▪szeletelt mandula

▪sótlan mogyoró

▪piros bogyós gyümölcs [eper, áfonya, szeder – lehet akár fagyasztott is]

A zabpelyhet egy pohár aljába szórjuk, majd ráöntjük a tejet. Ha úgy látjuk, hogy nagyon hamar magába szívja, akkor még önthetünk rá! A joghurtot kikeverjük a túróval, az agave sziruppal, valamint ha nem elég lágy, öntsük fel egy kis tejjel – és mehet is a zabos alapra.

A sótlan mogyorót vágjunk durvára, és a szeletelt mandula valamint a kókuszchips kíséretében egy száraz serpenyőben pirítsuk meg.

A gyömölcsökkel díszítsük a joghurtos krémet, majd szórjuk meg a pirított finomságokkal is.

Ha szeretnénk, össze is keverhetjük egyből, de másnap reggel az egy éjszakás pihentetést követően is jó – de ha jobban esik a lelkünknek, hogy látjuk a rétegeket, akkor úgy is fogyaszthatjuk. :]

Címkék: ,
Tovább a blogra »