Pisztáciás-vörösáfonyás keksz

Sós is, édes is, ropogós is. ❤ [És ráadásul teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből és zabpehelylisztből készült, szóval nem annyira para ha az egész adagot bevágjuk. 😀 ]

Hozzávalók [12 darabhoz]

▪85 g vaj

▪30 g nádcukor

▪70 g teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt

▪40 g zabpehelyliszt

▪35 g aszalt vörösáfonya

▪35 g sós pisztácia [pucolva mérve]

▪1 tk vaníliaaroma

A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk kisebb darabokban a vajat és elkezdjük összemorzsolni. Ezután mehet bele a cukor, a vaníliaaroma, a durvára vágott pisztácia, és az apróra vágott vörösáfonya. Ha összeállt a masszánk, akkor egy kb. 5-6 cm átmérőjű hengert formálunk belőle majd egy éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk. [Ha túl puhának éreznénk a tésztát, akkor betehetjük a szeletelés előtt a hűtőbe.] 

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, egy kicsit lelapogatjuk, hogy vékonyabb kekszeket kapjunk, majd 160-170 fokon addig sütjük, amíg el nem kezd illatozni, és az alja egy kis színt nem kap.

Amire érdemes figyelni, hogy a teteje ilyenkor még puhának tűnhet, de ez becsapós, ha kihűl, meg fog keményedni!

Fémdobozban tárolhatjuk – legalábbis addig az egy napig, amíg el nem fogy. 😀

Címkék:
Tovább a blogra »