Lemon curd – Citromkrém

Ez az elképesztően intenzív citromillat, amit ez a krém áraszt.. lenyűgöző. Legszívesebben mindent ezzel ennék, de azért valljuk be, például egy kolbásszal annyira nem jó párosítás. 😀 NA de egy kis chia pudinggal, natúr joghurttal, zabkásával, pitével vagy linzerrel annál inkább! 

Az a jó benne – a sokrétű felhasználás mellett -, hogy költséghatékony, egy citromból elég nagy adagot kapunk (kb. 150-200 g) és könnyen el is lehet készíteni, kezdő konyhatündérek is nyugodtan belevághatnak! 😉

 

Hozzávalók

▪1 nagyobb tojás

▪70 g cukor

▪1 nagy citrom

▪30 g vaj

A tojást egy kisebb lábasban összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét – vigyázzunk, hogy a magok ne kerüljenek bele – majd folyamatosan kevergetve (nehogy cukros rántotta legyen belőle 😀 ) addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Amikor már kicsit hígabb puding állagú, levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat is.

Hagyjuk kihűlni, majd csatos üvegbe töltjük. A hűtőben tárolva hetekig eláll.

Címkék:
Tovább a blogra »