Kókuszos-mandulás müzli

 

Olyan jó móka otthon gyártani a müzlit. Bármilyen ízben el lehet készíteni, hamar megvan, és nem kell azon aggódni, hogy valójában mi is van benne. Ez most egy kókuszos-mandulás verzió, az alábbiak szerint:



Hozzávalók


▪250 g nagyszemű zabpehely

▪125 g aprószemű zabpehely

▪125 g kókuszreszelék

▪egy marék mandula

▪60 g sótlan napraforgómag

▪egy marék kókuszchips

▪125 g méz

▪5 ek kókuszolaj

▪egy csipet só

A kókuszchipset egy száraz serpenyőben megpirítjuk és félretesszük.

Egy nagyobb tálban a zabpelyheket jó alaposan összekeverjük a kókuszreszelékkel, a durvára vágott mandulával, a napraforgómaggal, egy csipet sóval, a mézzel és a felmelegített kókuszolajjal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és párszor átkeverve 180 fokon addig sütjük amíg elkezdjük érezni az illatát. 

Ha kész, hozzákeverjük a pirított kókuszchipset is, és fémdobozban tárolhatjuk míg el nem fogy. 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »