Olyan jó móka otthon gyártani a müzlit. Bármilyen ízben el lehet készíteni, hamar megvan, és nem kell azon aggódni, hogy valójában mi is van benne. Ez most egy kókuszos-mandulás verzió, az alábbiak szerint:
Hozzávalók
▪250 g nagyszemű zabpehely
▪125 g aprószemű zabpehely
▪125 g kókuszreszelék
▪egy marék mandula
▪60 g sótlan napraforgómag
▪egy marék kókuszchips
▪125 g méz
▪5 ek kókuszolaj
▪egy csipet só
A kókuszchipset egy száraz serpenyőben megpirítjuk és félretesszük.
Egy nagyobb tálban a zabpelyheket jó alaposan összekeverjük a kókuszreszelékkel, a durvára vágott mandulával, a napraforgómaggal, egy csipet sóval, a mézzel és a felmelegített kókuszolajjal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és párszor átkeverve 180 fokon addig sütjük amíg elkezdjük érezni az illatát.
Ha kész, hozzákeverjük a pirított kókuszchipset is, és fémdobozban tárolhatjuk míg el nem fogy. 🙂