Citromos-mákos túrópalacsinta

Teljesen rá vagyok függve a túrópalacsintára. 😀 Elkészítettem már natúr, kakaós és kókuszos verzióban is, most pedig egy citromos-mákos változatban sütöttem meg ezeket a kis cukiságokat. 🙂

Én leginkább mézzel, vanília öntettel vagy savanykásabb lekvárra (pl. szeder, áfonya) ajánlom.

Hozzávalók [kb. 16 darabhoz]

▪2 tojás

▪1 dl tej

▪12,5 dkg túró [félzsírost használtam]

▪12,5 dkg zabliszt

▪1 kevés sütőpor

▪1 kezeletlen héjú citrom reszelt héja és leve

▪1 ek darált mák

▪2 csomag vaníliás cukor

▪1 csipet só

A tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, valamint az előzetesen villával kicsit áttört túróval, majd hozzáadjuk a zablisztet, a sütőport, a citrom héját és levét, valamint a mákot.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként, óóóóvatosan hozzákeverjük a masszához.

Egy palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és evőkanállal adagoljuk a kis palacsintákat. [Nálam egy palacsinta két evőkanálnyi adagból sült ki.] 

Nem kell sokáig várni, amint kapott egy kis aranybarna színt, már fordíthatjuk is a másik oldalára. Hűtőben nyugodtan tárolhatjuk, így pár napra előre meg is van a reggelink! 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »