Kakaós zabpalacsinta túróval

Korábban már többször készítettem zablisztből palacsintát, a vastagságát leszámítva ugyan olyan mint a sima lisztes verzió, de így meg aztán különösebb szívbaj nélkül ehetünk belőle többet is. 😉

Most kipróbáltam, hogy egy kanál lisztet helyettesítek kakaóval – működött. A tölteléket nyugodtan lehet kedvünkre variálni, én a képen szereplő túrós citromos verzió mellé készítettem egy mogyoróvajas-eperlekváros és egy sárgabaracklekváros-diós változatot is.  🙂

 

Hozzávalók [8 darabhoz]

▪2 egész tojás

▪200 g zabpehely [-1 ek]

▪1 ek cukrozatlan kakaópor

▪3 dl tej

▪2 dl szóda

▪1 csipet só

▪50 ml olivaolaj

A zabpelyhet egy aprítógépben liszt állagúvá daráljuk – ha van otthon zabpehelyliszt, az még jobb, majd kiveszünk belőle egy evőkanállal, helyette pedig hozzáteszünk egy evőkanál kakaót. A tojásokat hozzáadjuk, majd kisebb adagokban a tejet és a szódát/ásványvizet is. Ha megvan, mehet bele a só, és az olivaolaj is. Palacsintasütőben kisütjük a palkókat, innentől kezdve pedig már csak a fantáziánk szab határt, hogy mivel töltjük meg! 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »